Hyra container Halmstad

Genom Containerexperten får du snabbt flera prisförslag på att hyra container i Halmstad. Flera av våra samarbetspartners kan även erbjuda redskapsbodar och andra förvaringslösningar. Vi förmedlar ditt uppdrag, så att du kan börja jämföra offerter inom ett par dygn.

 

 • Leverans och upphämtning ingår
 • Slipp stå i kö vid återvinningen
 • Jämfört offerter från flera aktörer i Halmstad

 

Genom att jämföra offerter kan du spara pengar på hyreskostnaden. Du förbinder dig inte till att acceptera något av de förslag som erbjuds.

 

Så går det till:

 1. Begär offert. Vi har flera samarbetspartners i Halmstad. När du skickar in din uppdragsbeskrivning, förmedlar vi den till aktörer som kan möta dina behov.
 2. Jämför. Inom 48 timmar får du svar och kan börja jämföra.
 3. Anlita firman. Anlita firman som du tycker erbjuder bäst offert. I det här skedet har Containerexperten stått för förmedlingen, och kontakten härefter tas med firman du anlitar.
 4. Containern levereras och ni kan börja slänga ert avfall.
 5. Upphämtning. Vid hyrestidens slut kommer firman och hämtar upp containern. De tar avfallet till en återvinningscentral så att det hanteras på miljövänligt vis.

 

Exempel på containrar att hyra

De internationella standardmåtten för containrar är på 20 respektive 40 fot. Även 45-fotsmodeller förekommer. För privatpersoner, bostadsrättsföreningar och mindre företag är det vanligare med liftdumpers och lastväxlare.

 

20-, 40- och 45-fotscontainrar

Containrar med internationellt standardiserade mått kan vara nödvändigt vid export. För effektivitet bör även pallarna vara anpassade till dem. I Sverige och Europa använder vi ofta SJ-pallar, eller Europapallar, som inte går jämnt upp på måtten. I andra delar av världen är pallarna dock anpassade för fot och tum.

 

Liftdumpercontainer

Liftdumpercontainrar är populära bland privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Även mindre företag hyr dem för blandavfall. De är relativt små (mellan fem och 15 kubikmeter) och finns i öppna och låsbara varianter.

 

Lastväxlarcontainer

Lastväxlarcontainrar är större än liftdumpers och lämpar sig väl för lite större projekt. Populärt bland bostadsrättsföreningar och mindre företagare som har större mängder avfall.

 

Hyra container Halmstad – Pris

Firman tar ett antal faktorer i åtanke när de skriver offerten. Till exempel:

 • Hur länge du behöver containern
 • Hur stor den ska vara
 • Om du ska slänga farligt avfall
 • Om du behöver extra tömning under projektets gång
 • Extratjänster och tillval.

Containerexpertens ambition är att våra användare i Halmstad ska få de mest prisvärda lösningarna.

 

Att tänka på när du fyller containern

Om du hyr en container för blandat avfall kan du fylla den med vissa icke brännbara material så som tegel, betong och sten till exempel. Bra att känna till dock är att lasthöjden då minskar väsentligt.

 

Tungt avfall kan även göra att maxvikten överskrids ganska tidigt. Vad maxvikten ligger på varierar. För mindre storlekar brukar maxvikten ligga på omkring 5 – 6 ton, medan det på mellanstora ungefär är det dubbla. Se till att inte lasta för tungt, eftersom det blir problem vid upphämtning och tömning.

 

Var noga med att enbart slänga det avfall som ni har kommit överens om. Det är på beställarens ansvar att säkerställa att så sker. Om du misstänker att någon obehörig kan ha varit framme och lagt i saker, så bör du kontrollera detta innan tömning. Vill du förebygga risken för det, så kan du hyra container med lås. Vid felsortering kan en avgift tas ut.

 

Kom ihåg att…:

 • … du behöver ha tillstånd för att ställa containern på offentlig mark i Halmstad.
 • … fri yta ovanför och framför containern måste finnas.
 • … vägen måste vara tillräckligt bred för en tung lastbil.
Container blå