Hyra container i Uppsala

Containerexperten förmedlar ditt uppdrag till anslutna, kontrollerade samarbetspartners i Uppsala. Genom vår tjänst får du (inom 48 timmar) offerter på att hyra container, redskapsbodar och andra förvaringslösningar i Uppsala.

 

 • Jämför offerter och välj det prisförslag som passar dig bäst
 • Utkörning och avhämtning ingår
 • Slipp långa köer vid återvinningscentralerna

 

Samtliga av våra samarbetspartners tar hand om ditt avfall på miljövänligt vis. I den här texten kan du läsa mer om vad tjänsten innebär för dig som privatperson, och även vilka fördelar det finns för företagare att ansluta sig.

 

Hyra container Uppsala – Så mycket kostar det

Det finns ett antal faktorer som påverkar vad det kostar att hyra container i Uppsala. Genom att beskriva ditt projekt så detaljerat som möjligt, kommer firmorna att ge dig prisförslag baserat på informationen som du har gett, som du sedan kan jämföra.

För ett större projekt kommer större containrar att behövas, vilket ökar slutpriset. En annan faktor som spelar in är hur länge du behöver containern. Behöver du extratjänster, så som hämtning och tömning under projektets gång, kommer även det att innebära ett högre pris.

Firmorna är ofta öppna för förhandling under rätt förutsättningar. Goda förutsättningar är exempelvis större projekt, som du är ute i god tid med. Jämför offerterna du får, och välj den aktör som har bäst lösning just för dig.

 

Containerns uppställningsplats

Gällande containerns plats finns det en del praktiska saker som är bra att ha i åtanke.

 • Tillstånd. Om den inte ska ställas på privat mark i Uppsala, behöver du ett tillstånd. Den firma du väljer att anlita kan vägleda dig i ansökningarna.
 • Tänk på att det krävs ett visst antal meter i fri höjd, samt ett antal meter i fritt utrymme framför containern. Hur mycket utrymme som krävs runtom varierar, beroende på vilken containermodell du väljer. Tala med din firma om detaljerna.
 • Vägen dit. Vägen dit måste klara en tung lastbil samt vara tillräckligt bred.
 • Parkering ska vara tillåtet på den plats i Uppsala du vill att den ska stå.

 

Det här får du slänga – och inte slänga

Det vanligaste är att containern är avsedd för blandat avfall. Under definitionen hör till exempel papper, plast, trä, metaller och textilier. Icke brännbara material som tegel och betong kan slängas, men då begränsas lasthöjden markant.

Exempel på saker som normalt inte får kastas är som följer:

 • Asbest
 • Elektroniskt avfall
 • Däck
 • Produkter med freon
 • Farligt avfall.

 

I vissa fall går det att på förhand ordna så att även dessa typer av avfall kan slängas. Tänk på att du som hyr containern är ansvarig för vad som slängs däri under hyresperioden. Innan upphämtning bör du kontrollera att ingen obehörig har lagt in något. Vid felsortering kan en avgift tas ut.

 

För företagare

Hyr du ut containrar, redskapsbodar eller andra förvaringslösningar? Containerexperten strävar efter att erbjuda våra användare de mest prisvärda offerterna, från Sveriges bästa containerföretag.

Du som hyr ut containrar i Uppsala kan ansluta dig till oss och få offertförfrågningar av våra besökare i området. Ni noteras när förfrågningar kommer och väljer om ni vill besvara med en offert. Vid intresse är du välkommen att ta kontakt med oss.

 

Container blå