Hyra container Skåne

Hos Containerexperten kan du som är privatperson, företagare eller representant för en förening eller samfällighet enkelt begära in flera offerter på att hyra container i Skåne. Vi skickar ditt uppdrag till våra samarbetspartners i närheten, som ger dig ett prisförslag inom två dygn. Tjänsten är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting.

 

  • Slipp långa köer vid återvinningen
  • Jämför offerter och företag för att få den bästa och mest prisvärda lösningen för dig
  • Utkörning av container, samt hämtning och sortering av avfall ingår.

 

I den här texten kan du läsa mer om hur tjänsten går till, vilka containrar du kan hyra och vilka faktorer som spelar in för slutpriset, när du ska hyra container i Skåne.

 

Exempel på modeller att hyra

Urvalet skiljer sig något mellan olika firmor i Skåne, men nedan följer ett antal exempel på vanligt förekommande modeller.

 

Lastväxlarcontainer

Lastväxlarcontainrar är normalt ganska stora (20 m³ – 30 m³), men de finns även i mindre varianter. Lastväxlarflaket är försett med öppningsbara dörrar baktill för att underlätta avfallshanteringen. Återkommande kunder är företag och större föreningar, som behöver något lite större än en liftdumpercontainer (läs mer om dem nedan) för sitt projekt.

 

Liftdumpercontainer

Liftdumpercontainer är en populär modell att hyra för privatpersoner, samfälligheter och bostadsrättsföreningar. De är ofta ganska små, och kan till exempel vara lämplig att hyra inför en större renovering hemma. Dess storlek varierar, men ligger ungefär mellan 4 m³ och 15 m³. För större mängder avfall är en lastväxelcontainer ofta ett bättre val.

 

20-, 40- och 45-fotscontainrar

Av ISO finns internationellt standardiserade mått för containrar. Det här underlättar till exempel när en transport av containern går mellan flera olika länder eller världsdelar.

Vid export utanför Sverige kan det här vara en nödvändighet. Här används ofta Europapallar eller SJ-pallar, och ISO:s mått har amerikanska dimensioner som grund. Således blir det en del tomrum när svenska eller europeiska pallar lastas i ISO-dimensionerade containrar.

 

Dimensionerna är som följer:

  • 20-fotscontainer: Rymmer elva pallar och har en volym på 33,1 m³.
  • 40fotscontainer: Rymmer 25 pallar har en volym på 67,5 m³.

Därtill finns även en 45-fotsvariant, och så kallade High Cube-varianter på såväl 45-fots som 40-fotsmodellen. Skillnaden är enbart i höjden och ger ytterligare ett antal kubikmeter i volym.

 

Så använder du vår tjänst

Vår tjänst ska vara enkel att använda. Processen kan förklaras fyra steg:

Steg 1 – Begär offerter

När du skickar in din uppdragsbeskrivning via vår tjänst, så förmedlas den till flera olika aktörer i Skåne som utvärderar dina behov. De återkommer sedan med en offert på arbetet inom två dygn. Tänk på att beskriva uppdraget så detaljerat som möjligt. Genom att göra det får du offerter som stämmer väl överens med det faktiska slutpriset.

 

Steg 2 – Jämför priser och företag

När du har fått offerterna, så kan du börja jämföra. Vad är totalpriset? Vad är det som ingår? Tycks företaget ha ett urval av containrar som möter dina behov på ett bra sätt? När du har utvärderat prisförslagen, så väljer du den offert som du tror passar ditt projekt bäst.

 

Steg 3 – Containern levereras

Containern levereras till den plats i Skåne som du har angett.

 

Steg 4 – Upphämtning och sortering

Vid den avtalade hyrtidens slut så hämtar företaget upp containern och fraktar avfallet till en återvinningscentral för miljövänlig hantering.

 

Hyra container Skåne – Pris

Vad det kostar att hyra container i Skåne varierar. Bland annat spelar följande faktorer in:

 

  • Vilken modell du önskar hyra.
  • Hur länge du ska ha containern.
  • Vilket företag du väljer.
  • Om du förhandlar med företaget och får till en överenskommelse som ligger utanför ordinarie prissättning.

 

Vi strävar alltid efter att ge våra användare de lägsta priserna på att hyra containrar i Skåne.

Container blå